vrijdag 14 augustus 2009

O-wat-doet-het-pijn-doek

O-wat-doet-het-pijn-doek
Volgens de Iraanse cultuur en in veel andere Islamitische landen moeten vrouwen maagd zijn om te kunnen trouwen. Mannen niet. Dat houdt in dat mannen ervaringen mogen hebben op het gebied van seks voordat ze trouwen. Maar dat kan niet. Als mannen seks mogen hebben voordat ze trouwen dan moeten ze vrouwen vinden die geen maagd zijn. Vrouwen die geen maagd zijn, zijn gescheiden vrouwen, want je kan niet met een getrouwde vrouw seks hebben. Gescheiden vrouwen zijn er niet zo veel. Wat is de oplossing?
De oplossing is simpel. Er zijn veel meisjes die gewoon een relatie beginnen en zodra ze echt moeten trouwen, bellen ze bepaalde artsen, en dankzij die lieve artsen wordt het maagdenvlies (maagdgordijn) dichtgenaaid. Die lieve naaiartsen doen het tegen een hoge vergoeding of tegen de laatste keer seks voordat ze een maagd scheppen. Er bestaan mooie verhalen hierover. Zo zijn er veel maagdenvliezen die zo stevig dicht genaaid zijn dat de bruidegom in de nacht van de trouwerij het gordijn niet kan openen, zodat de bruid de volgende dag weer terug moet naar de huisarts. Zielig voor die bruidegom.
Het is niet het einde van het verhaal. Als twee mensen willen trouwen dan doen de meest bruidegommen een soatest. Dat is logisch. Mannen mogen seks hebben. Een vrouw zal geen test doen. Waarom zou ze? Zij is maagd, toch? Vorig jaar was in het nieuws dat een Iraanse man die in Duitsland woonde, naar Iran ging om te trouwen. Hij trouwde met een meisje dat 25 jaar jonger dan hij was. Ze kwamen naar Duitsland. Na paar maanden deed die man een bloedonderzoek omdat hij zich niet goed voelde. Tot zijn grote verbazing hoorde hij dat hij hiv-positief was. De man was twintig jaar geleden met zijn vrouw en twee kinderen uit Iran gevlucht. Na paar jaar scheidde hij van zijn vrouw. Daarna had hij twee relaties met Duitse vrouwen en daarna ging hij terug naar Iran om met een mooie jonge maagd te trouwen. In Iran deed hij een soa-test: hij was helemaal gezond.
Meisjes in Iran krijgen geen seksuele voorlichting. Dat mag niet want ze zullen het tijdens de eerste nacht van hun man leren. Hij heeft wel ervaring. Dat is de reden dat ze meestal onveilige seks hebben. Maagd zijn is gedachten van mannen. Mannen die denken dat hun vrouw hun eigendom is. Vroeger kwam in heel Iran, en nu nog in sommige dorpen, de bruidegom na de verwijdering van het maagdgordijn naar buiten met zijn pistool en schoot drie keer achter elkaar in de lucht om het hele dorp te laten zien dat hij een nieuwe eigendom had. Het idee van meerdere vrouwen komt voort vanuit dezelfde gedacht. Elk mens wil meer eigendom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten